Zvýhodněná doprava zdarma od 890 Kč pro ČR a 990 Kč pro SK
Přes 160 produktů ve slevě 10-40% zde, dárek ZDARMA k produktům Soaphoria.
Zvýhodněná doprava zdarma od 890 Kč pro ČR a 990 Kč pro SK
Přes 160 produktů ve slevě 10-40% zde, dárek ZDARMA k produktům Soaphoria.
Sušený kvásek může být pak znovu aktivován přidáním teplé vody a tepla, což umožňuje využít jeho kvasící vlastnosti bez nutnosti udržovat čerstvý kvásek. To je obzvláště užitečné pro ty, kteří pečou nepravidelně nebo nemají čas na to, aby udržovali vlastní čerstvý kvásek.
Sušený kvásek může být pak znovu aktivován přidáním teplé vody a tepla, což umožňuje využít jeho kvasící vlastnosti bez nutnosti udržovat čerstvý kvásek. To je obzvláště užitečné pro ty, kteří pečou nepravidelně ale nemají čas nebo zkušenosti s přípravou a udržováním čerstvého kvásku.
Hmotnost: 30 g
Složení: žitná celozrnná mouka BIO, startovací kultura.
Použití: Vyzkoušejte si domácí výrobu žitného kvásku a následně kváskového chleba nebo pečiva.
Příprava:
1/2 sáčku žitného kvásku,
2 lžíce žitné celozrnné mouky,
200 ml převařené vlažné vody.
Vše smícháme, přikryjeme útěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.
Chléb: ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g sůl, kmín. Necháme kynout v teple ve formě min. 2 hodiny a pečeme asi 30 min. při 180°C.
TIP:
Pro lesklou a křupavou kůrku potřeme chléb po vytažení z trouby vodou se solí.
Výživové údaje na 100 g:
energetická hodnota: 1413 kJ / 334 kcal
tuky: 1,8 g
nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
sacharidy: 52 g
cukry: 1 g
bílkoviny: 11 g
sůl: < 0,01 g
Skladujte v suchu a chladu. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Výrobce: VEGA PROVITA s.r.o., tř. T.G.Masaryka 1131, Frýdek-Místek, 73801
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896
Miroslav S.
27.02.2024 |
Celkový názor: Chléb z nabízeného žitného kvásku mi velmi chutnal. Peču každý týden, tak bych uvítal info o možnosti trvalého udržování (množení) kvásku ze zbytku. Kváskový chléb peču již dlouho, udržoval jsem si vlastní kvásek, ale přišel jsem o něj. Tak jsem využil váš produkt. Děkuji. Míra |
Zdroj recenzí pochází z nákupního portálu Heureka