- Nové
Doprava ZDARMA od 890 Kč, zvýhodněná doprava od 42 Kč, platí pro ČR.
Akční nabídka a výprodeje - přes 130 produktů ve slevě 10-40% zde.
Doprava ZDARMA od 890 Kč, zvýhodněná doprava od 42 Kč, platí pro ČR.
Akční nabídka a výprodeje - přes 130 produktů ve slevě 10-40% zde.
Tento výrobek je součástí projektu ČESKÉ BIO, jež má za cíl podporovat biopotraviny, vyrobené ze surovin vypěstovaných ekologickým způsobem v České republice, zprůhlednit cestu biopotraviny z pole až na talíř a prohloubit důvěru zákazníka v české biopotraviny. Koupí výrobku z projektu pomáháte rozvoji místního ekologického zemědělství a nepodporujete zbytečný dálkový transport surovin.
Zajímavé recepty s pohankou ♥
1. Pohankové rizoto s houbami a špenátem
Ingredience:
1 hrnek pohanky
200 g čerstvých hub (žampiony, hříbky nebo hlíva)
2 hrsti čerstvého špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
Špetka soli, pepře a tymiánu
2 hrnky zeleninového vývaru
Postup:
1. Pohanku propláchněte a krátce orestujte na lžíci olivového oleje, poté ji zalijte zeleninovým vývarem a vařte na mírném ohni zhruba 15 minut, dokud nezměkne.
2. Mezitím na pánvi orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek a houby. Přidejte sójovou omáčku, tymián a špetku pepře.
3. Jakmile houby změknou, přidejte čerstvý špenát a nechte ho zavadnout.
4. Smíchejte uvařenou pohanku s houbovou směsí, případně dochuťte podle potřeby. Podávejte jako lehký hlavní chod nebo přílohu.
2. Pohankové lívance s javorovým sirupem
Ingredience:
1 hrnek pohankové mouky
1 hrnek mléka
1 vejce
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
Špetka soli
Kokosový olej na smažení
Javorový sirup, ovoce nebo ořechy na ozdobu
Postup:
1. Smíchejte pohankovou mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli ve větší míse.
2. Přidejte mléko a vejce, vyšlehejte hladké těsto a nechte ho 10 minut odpočinout.
3. Na pánvi rozehřejte kokosový olej a smažte malé lívance z obou stran dozlatova.
4. Hotové lívance podávejte s javorovým sirupem, ovocem (např. jahody, borůvky) nebo ořechy dle chuti.
3. Pohankový salát s pečenou dýní a avokádem
Ingredience:
1 hrnek pohanky
300 g dýně Hokkaido
1 avokádo
2 lžíce olivového oleje
Šťáva z půlky citronu
1 lžička medu
Hrst rukoly nebo polníčku
Sůl, pepř a špetka skořice
Postup:
1. Dýni nakrájejte na kostky, posypte špetkou skořice, soli a pokapejte olivovým olejem. Pečte v troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud není měkká.
2. Propláchnutou pohanku uvařte v osolené vodě do měkka (cca 15 minut), poté ji slijte.
3. Oloupejte a nakrájejte avokádo na kostky. Připravte si jednoduchý dresink smícháním citronové šťávy, medu, olivového oleje, soli a pepře.
4. Smíchejte pohanku, pečenou dýni, avokádo a rukolu. Zalijte dresinkem a promíchejte. Podávejte jako zdravý a sytý salát.
Dobrou chuť...
Obsah: 400 g
Složení: pohanka loupaná z kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava: Hrnek propláchnuté pohanky zalijeme 1 ½ hrnkem vody, přivedeme k varu a hned odstavíme. Na teplém místě necháme dojít do měkka (20 – 30 minut).
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1466 kJ/346 kcal
Tuky 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 71 g
z toho cukry 2,4 g
Vláknina 3,7 g
Bílkoviny 9,8 g
Sůl 0,01 g
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Výrobce: bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., IČ: 26875896.