
Dnes DOPRAVA ZDARMA od 400 Kč přes Balíkovnu.
Dnes DOPRAVA ZDARMA od 400 Kč přes Balíkovnu.
Tento výrobek je součástí projektu ČESKÉ BIO, jež má za cíl podporovat biopotraviny, vyrobené ze surovin vypěstovaných ekologickým způsobem v České republice, zprůhlednit cestu biopotraviny z pole až na talíř a prohloubit důvěru zákazníka v české biopotraviny. Koupí výrobku z projektu pomáháte rozvoji místního ekologického zemědělství a nepodporujete zbytečný dálkový transport surovin.
Zajímavé recepty s pohankou ♥
1. Pohankové rizoto s houbami a špenátem
Ingredience:
1 hrnek pohanky
200 g čerstvých hub (žampiony, hříbky nebo hlíva)
2 hrsti čerstvého špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
Špetka soli, pepře a tymiánu
2 hrnky zeleninového vývaru
Postup:
1. Pohanku propláchněte a krátce orestujte na lžíci olivového oleje, poté ji zalijte zeleninovým vývarem a vařte na mírném ohni zhruba 15 minut, dokud nezměkne.
2. Mezitím na pánvi orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek a houby. Přidejte sójovou omáčku, tymián a špetku pepře.
3. Jakmile houby změknou, přidejte čerstvý špenát a nechte ho zavadnout.
4. Smíchejte uvařenou pohanku s houbovou směsí, případně dochuťte podle potřeby. Podávejte jako lehký hlavní chod nebo přílohu.
2. Pohankové lívance s javorovým sirupem
Ingredience:
1 hrnek pohankové mouky
1 hrnek mléka
1 vejce
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
Špetka soli
Kokosový olej na smažení
Javorový sirup, ovoce nebo ořechy na ozdobu
Postup:
1. Smíchejte pohankovou mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli ve větší míse.
2. Přidejte mléko a vejce, vyšlehejte hladké těsto a nechte ho 10 minut odpočinout.
3. Na pánvi rozehřejte kokosový olej a smažte malé lívance z obou stran dozlatova.
4. Hotové lívance podávejte s javorovým sirupem, ovocem (např. jahody, borůvky) nebo ořechy dle chuti.
3. Pohankový salát s pečenou dýní a avokádem
Ingredience:
1 hrnek pohanky
300 g dýně Hokkaido
1 avokádo
2 lžíce olivového oleje
Šťáva z půlky citronu
1 lžička medu
Hrst rukoly nebo polníčku
Sůl, pepř a špetka skořice
Postup:
1. Dýni nakrájejte na kostky, posypte špetkou skořice, soli a pokapejte olivovým olejem. Pečte v troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud není měkká.
2. Propláchnutou pohanku uvařte v osolené vodě do měkka (cca 15 minut), poté ji slijte.
3. Oloupejte a nakrájejte avokádo na kostky. Připravte si jednoduchý dresink smícháním citronové šťávy, medu, olivového oleje, soli a pepře.
4. Smíchejte pohanku, pečenou dýni, avokádo a rukolu. Zalijte dresinkem a promíchejte. Podávejte jako zdravý a sytý salát.
Dobrou chuť...
Obsah: 400 g
Složení: pohanka loupaná z kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava: Hrnek propláchnuté pohanky zalijeme 1 ½ hrnkem vody, přivedeme k varu a hned odstavíme. Na teplém místě necháme dojít do měkka (20 – 30 minut).
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1466 kJ/346 kcal
Tuky 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 71 g
z toho cukry 2,4 g
Vláknina 3,7 g
Bílkoviny 9,8 g
Sůl 0,01 g
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Výrobce: bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., IČ: 26875896.