Zvýhodněná doprava zdarma od 890 Kč pro ČR a 990 Kč pro SK
Přes 160 produktů ve slevě 10-40% zde, dárek ZDARMA k produktům Soaphoria.
Zvýhodněná doprava zdarma od 890 Kč pro ČR a 990 Kč pro SK
Přes 160 produktů ve slevě 10-40% zde, dárek ZDARMA k produktům Soaphoria.
Pro inspiraci přinášíme dva jednoduché a chutné recepty, kde můžete použít krájené žampiony ve sklenici:
1. Krémové těstoviny se žampiony
Ingredience:
200 g těstovin (např. tagliatelle, penne nebo špagety)
1 sklenice krájených žampionů ve slaném nálevu (cca 300 g)
1 střední cibule, nakrájená na jemno
2 stroužky česneku, nasekané
200 ml smetany ke šlehání (nebo rostlinné smetany)
2 lžíce olivového oleje
50 g strouhaného parmezánu nebo rostlinného sýra, prostě sýru, který máte rádi
Sůl a pepř podle chuti
Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka nebo bazalka)
Postup:
1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte.
2. Mezitím zahřejte olivový olej na pánvi na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a nezezlátnou.
3. Přidejte krájené žampiony, dobře je promíchejte a smažte dalších 5 minut, dokud nejsou dobře prohřáté.
4. Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Nechte směs chvíli vařit, aby smetana mírně zhoustla (asi 5-7 minut).
5. Přimíchejte strouhaný parmezán a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
6. Smíchejte uvařené těstoviny s krémovou houbovou omáčkou. Podávejte horké, ozdobené čerstvými bylinkami.
2. Žampionová polévka
Ingredience:
1 sklenice krájených žampionů ve slaném nálevu (cca 300 g)
1 střední cibule, nakrájená na jemno
2 stroužky česneku, nasekané
2 lžíce olivového oleje
500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
200 ml smetany ke šlehání (nebo rostlinné smetany)
1 lžíce hladké mouky
Sůl a pepř podle chuti
Čerstvé bylinky na ozdobu (např. pažitka nebo tymián)
Postup:
1. Zahřejte olivový olej ve velkém hrnci na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a nezezlátnou.
2. Přidejte krájené žampiony a smažte dalších 5 minut, dokud nejsou dobře prohřáté.
3. Posypte směs hladkou moukou a dobře promíchejte, aby se mouka rovnoměrně rozložila.
4. Postupně přilijte vývar a dobře promíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Přiveďte polévku k varu a pak snižte teplotu a nechte mírně vařit asi 10 minut.
5. Přilijte smetanu a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Nechte polévku ještě chvíli vařit, aby se všechny chutě dobře propojily (asi 5 minut).
6. Podávejte horkou, ozdobenou čerstvými bylinkami a případně s kouskem čerstvého pečiva.
Přejeme dobrou chuť!
Skladujte v chladu a suchu. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Výrobce: dennree GmbH, Töpen, Německo
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896