• Nové
KAROB prášek - tmavý 400 g
  • KAROB prášek - tmavý 400 g

KAROB prášek - tmavý 400 g

36 Kč
S DPH
Ihned k odeslání
  • Karob, známý také jako svatojánský chléb, je přírodní sladidlo a náhrada kakaa pocházející z plodů rohovníku obecného (Ceratonia siliqua), který roste převážně ve Středomoří. Jeho lusk obsahuje sladkou dužinu, která se suší a mele na prášek, jenž se používá podobně jako kakao v různých receptech. 
  • Karob se vyznačuje jemnou, sladkou chutí s lehce oříškovým podtónem, což z něj činí oblíbenou přísadu pro ty, kdo hledají alternativu k čokoládě bez kofeinu a teobrominu.
Množství:
  • Karob je skvělá náhrada za kakao!Karob, známý také jako svatojánský chléb, je přírodní sladidlo a náhrada kakaa pocházející z plodů rohovníku obecného (Ceratonia siliqua), který roste převážně ve Středomoří. Jeho lusk obsahuje sladkou dužinu, která se suší a mele na prášek, jenž se používá podobně jako kakao v různých receptech. Karob se vyznačuje jemnou, sladkou chutí s lehce oříškovým podtónem, což z něj činí oblíbenou přísadu pro ty, kdo hledají alternativu k čokoládě bez kofeinu a teobrominu.
  • Kromě toho je karob přirozeně bezlepkový a často se používá ve veganských a bezlepkových kuchyních. Je bohatý na vlákninu a obsahuje vitamíny a minerály, jako je vápník, hořčík a železo, což přispívá k jeho nutriční hodnotě. Díky nízkému obsahu tuku a absence stimulantů je karob vhodný pro osoby citlivé na kofein nebo pro ty, kdo se snaží snížit příjem cukru a tuku, aniž by se museli vzdát sladké chuti.

Rozdíl mezi světlým a tmavým karobem spočívá především ve výrobním procesu a výsledných chuťových a vizuálních vlastnostech:


1. Zpracování:

Světlý karob: Tento typ karobu se vyrábí z lusků rohovníku, které jsou sušeny při nižších teplotách nebo kratší dobu, což umožňuje zachování světlejší barvy.

Tmavý karob: Tmavý karob vzniká sušením lusků při vyšších teplotách nebo delší dobu, což vede k intenzivnějšímu pražení.


2. Chuť:

Světlý karob: Má jemnější, sladší a méně výraznou chuť. Je ideální pro ty, kteří preferují jemnější sladidla s méně intenzivním aroma.

Tmavý karob: Nabízí bohatší a výraznější chuť s hlubšími karamelovými tóny, podobnou praženému kakau.


3. Využití:

Světlý karob: Díky jemnější chuti je vhodný pro jemnější pečivo, světlé omáčky a dezerty, kde nechcete přebít ostatní ingredience.

Tmavý karob: Je ideální pro pokrmy a dezerty, kde chcete dosáhnout intenzivnější chuti a tmavší barvy, například pro čokoládové dorty nebo bohaté omáčky.


4. Nutriční hodnota:

Oba typy karobu mají podobný nutriční profil, jsou bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály. Rozdíl v zpracování však může mírně ovlivnit obsah některých živin.

Výběr mezi světlým a tmavým karobem závisí na vašich preferencích a na tom, jakou chuťovou a vizuální charakteristiku chcete ve svých pokrmech dosáhnout.


Hmotnost: 400 g

Složení: karobový prášek, tmavý.

Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1528 kJ / 365 kcal;
tuky: < 3 g;
nasycené mastné kyseliny: 1 g;
sacharidy: 87 g;
cukry: 30 g;
bílkoviny: 5,2 g;
sůl: 0,02 g.

Země původu: Španělsko.


Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním světlem. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Výrobce: VEGA PROVITA s.r.o., tř. T.G.Masaryka 1131, Frýdek-Místek, 73801
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

PROVITA
PV6029

Další odkazy:

Nové

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

arrow_back
arrow_forward
KAROB prášek - tmavý 400 g

KAROB prášek - tmavý 400 g

36 Kč
S DPH