Kvásek suš. žitný celozrn. PROVITA 30 g - Minimální trvanlivost do 30.12.2023
    • Kvásek suš. žitný celozrn. PROVITA 30 g - Minimální trvanlivost do 30.12.2023

    BIO Kvásek suš. žitný celozrn. PROVITA 30 g

    18 Kč
    S DPH
    Připravujeme naskladnění
    • Žitný celozrnný kvásek sušený je forma přírodního kvašení, která se používá při pečení chleba. Tento sušený kvásek je vyroben z celých žitných zrn, která byla namleta a fermentována pomocí startovací kultury. Po fermentaci se směs suší, aby se zastavila aktivita mikroorganismů a produkt byl stabilizován pro delší skladování.
    • Sušený kvásek může být pak znovu aktivován přidáním teplé vody a tepla, což umožňuje využít jeho kvasící vlastnosti bez nutnosti udržovat čerstvý kvásek. To je obzvláště užitečné pro ty, kteří pečou nepravidelně nebo nemají čas na to, aby udržovali vlastní čerstvý kvásek.

    • Výrobce: VEGA PROVITA s.r.o.
    • Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.
    Množství:
    • Žitný celozrnný kvásek sušený je forma přírodního kvašení, která se používá při pečení chleba. Tento sušený kvásek je vyroben z celých žitných zrn, která byla namleta a fermentována pomocí startovací kultury. Po fermentaci se směs suší, aby se zastavila aktivita mikroorganismů a produkt byl stabilizován pro delší skladování.
    • Sušený kvásek může být pak znovu aktivován přidáním teplé vody a tepla, což umožňuje využít jeho kvasící vlastnosti bez nutnosti udržovat čerstvý kvásek. To je obzvláště užitečné pro ty, kteří pečou nepravidelně ale nemají čas nebo zkušenosti s přípravou a udržováním čerstvého kvásku.

    • Výrobce: VEGA PROVITA s.r.o.
    • Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.

    Hmotnost: 30 g

    Složení: žitná celozrnná mouka BIO, startovací kultura.

    Použití: Vyzkoušejte si domácí výrobu žitného kvásku a následně kváskového chleba nebo pečiva.

    Příprava:
    1/2 sáčku žitného kvásku,
    2 lžíce žitné celozrnné mouky,
    200 ml převařené vlažné vody.

     

    Vše smícháme, přikryjeme útěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.

     

    Chléb: ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g sůl, kmín. Necháme kynout v teple ve formě min. 2 hodiny a pečeme asi 30 min. při 180°C.

     

    TIP:
    Pro lesklou a křupavou kůrku potřeme chléb po vytažení z trouby vodou se solí.

     

    Výživové údaje na 100 g:
    energetická hodnota: 1413 kJ / 334 kcal
    tuky: 1,8 g
    nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
    sacharidy: 52 g
    cukry: 1 g
    bílkoviny: 11 g
    sůl: < 0,01 g


    Skladujte v suchu a chladu. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
    Výrobce: VEGA PROVITA s.r.o., tř. T.G.Masaryka 1131, Frýdek-Místek, 73801
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    PROVITA
    PV8987

    Další odkazy:

    Nové
    Kvásek suš. žitný celozrn. PROVITA 30 g - Minimální trvanlivost do 30.12.2023

    BIO Kvásek suš. žitný celozrn. PROVITA 30 g

    18 Kč
    S DPH