Semínková směs 1 kg
    • Semínková směs 1 kg

    Semínková směs 1 kg

    169 Kč
    S DPH
    Ihned k odeslání
    • Nejbohatší směs, kde jsou jenom semínka!
    • Najdete v ní: slunečnici, hnědý a zlatý len, bílý a černý sezam, tykev a chia semínka! Hodí se do každé snídaňové směsi a hlavně na pečení! Namícháno s láskou:)
    Množství:

    Hmotnost: 1 kg

    • Nejbohatší směs, kde jsou jenom semínka!
    • Najdete v ní: slunečnici, hnědý a zlatý len, bílý a černý sezam, tykev a chia semínka! Hodí se do každé snídaňové směsi a hlavně na pečení! Namícháno s láskou:)

     


    Semínka: nenápadná, ale zato mimořádně dobrá a zdravá
    Jsou malá, nenápadná, příjemně chroupají – ale hlavně dělají dobře našemu zdraví. Semínka slunečnicová, lněná, konopná, sezamová, dýňová, chia semínka a další druhy výborně vybalancují náš stereotypní jídelníček.

    Do polévky, do štrůdlu i do smoothies!
    Můžete je uzobávat jen tak nebo přidat do obilných kaší, sladkých nákypů a moučníků. Mimořádný boom zažívají zdravá semínka i díky smoothies. Do tohoto hustého, lahodného nápoje se přidávají, aby ještě zvýšily jeho nutriční hodnotu. Možná vás překvapí, že semínka umí parádně vylepšit chuť některých polévek.

    Myslíte si, že do klasického jablečného štrůdlu patří jen rozinky a ořechy? Zkuste k nim přisypat i slunečnicová semínka a sklidíte zaslouženou pochvalu! Pokud si doma pečete chleba, otevírá se před vámi takřka nekonečný prostor, jak měnit jeho chuť podle toho, jaká semínka použijete.

    Semínka jsou malá, ale šikovná
    Na chuť jim přišli už naši praprapředci před mnoha tisíci let. Ačkoli dnešní moderní člověk žije úplně jinak, zdravá semínka naštěstí nezapadla v zapomění. A když jsme u té chuti – bývá obvykle nenápadná, jemná, nasládlá, takže se hodí do spousty pokrmů.

    Na druhou stranu, droboučká, tmavá chia semínka žádnou chuť nemají, a navíc vynikají další zajímavou vlastností. Perfektně na sebe váží vodu, dokonce do sebe "vcucnou" až desetinásobek své hmotnosti. V trávicím traktu tím pádem vznikne hmota gelové konzistence. A nezanedbatelná výhoda? Tento zdravý gel navodí pocit plnosti, a tak nebudete mít mučivý pocit hladu.

    Chceme-li mít z miniaturních lněných semínek největší profit, měli bychom je rozmixovat nebo nadrobno rozmělnit a důkladně zapít. Dýňová nebo slunečnicová semínka jsou větší, takže se dají pohodlně rozkousat.

    Co v těch semíncích vlastně je?
    Skoro se nechce věřit tomu, kolik vitamínů, minerálů, antioxidandů, fytonutrientů, stopových prvků a dalších cenných přírodních látek se vejde do maličkých, křupavých semínek. Zrovna tak jsou vynikající zásobárnou plnohodnotných a kvalitních bílkovin, které potřebujeme ke každodennímu zdravému životu.

    Jak je skladovat?
    Pokud si semínka namelete, měli byste je spotřebovat co nejdříve, aby tuky v nich obsažené nežlukly.
    Naopak semínka celá se vyznačují poměrně vysokou trvanlivostí. Uchovávejte je nejlépe v tmavých sklenicích na chladnějším místě a čas od času je zkontrolujte. Pro zvýraznění chuti lze semínka jemně nasucho opražit.

    Zajímavosti:
    Jako o superpotravině se o semíncích hovoří hlavně v poslední době, ačkoli tu byla k dispozici odjakživa. Stále více lidí totiž tápe, jak zlepšit své zdraví v oblasti výživy. Právě semínka se ukazují jako vynikající možnost, co bychom si měli dopřávat pravidelně, abychom byli fit. Neshánět se po nich, až když je nám ouvej, ale mlsat je preventivně a být ve formě.


    Složení: slunečnice loupaná (Bulharsko), len hnědý (Kazachstán), len zlatý (ČR), sezam loupaný (Indie), tykev loupaná (Čína), sezam černý neloupaný (Indie), chia semínka černá (Argentina).

    Výživové hodnoty na 100g: energie 2440 kj/583 kcal, tuky: 49,5 g z toho nasycené mastné kyseliny: 4,5 g, sacharidy: 19 g z toho cukry: 2,5 g, bílkoviny: 20,7 g, sůl: <0,03 g

    Minimální trvanlivost: 10-12 měsíců

    Směs namíchána v České republice: Česká republika



    Uchovávejte při teplotě do 25°C a spotřebujte brzy po otevření. Neskladujte na přímém slunci. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.
    Výrobce: Ořechy a sušené plody s.r.o., Čakovec 33, Čakov, 373 84 Česká republika
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    Ochutnej ořech
    OR7451

    Další odkazy:

    Nové
    Semínková směs 1 kg

    Semínková směs 1 kg

    169 Kč
    S DPH