Třtinový cukr kostkový Cassonade 500 g
    • Třtinový cukr kostkový Cassonade 500 g

    Třtinový cukr kostkový Cassonade 500 g

    42 Kč
    S DPH
    Ihned k odeslání
    • Přírodní nerafinovaný třtinový cukr v klasických kostkách do kávy i čaje. Vyrábí se krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chuť. Výborně se hodí ke slazení čaje, kávy a také k pečení a vaření.
    • Kostkový cukr, jak ho známe dnes, byl vynalezen v roce 1843 v Čechách Jakubem Kryštofem Radem, ředitelem cukrovaru v Dačicích. Přišel na to, že když se rozpuštěný cukr nalije do mokrých dřevěných forem a nechá se ztuhnout, vzniknou pevné kostky, které jsou mnohem praktičtější pro domácí použití než dosavadní metody balení a prodeje cukru.
    • Výrobce: Cassonade Czech s.r.o.
    Množství:
    • Třtinový cukr v praktických kostičkách skvěle ochutí čaj, kávu...Přírodní nerafinovaný třtinový cukr v klasických kostkách do kávy i čaje. Vyrábí se krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chuť. Výborně se hodí ke slazení čaje, kávy a také k pečení a vaření.
    • Kostkový cukr, jak ho známe dnes, byl vynalezen v roce 1843 v Čechách Jakubem Kryštofem Radem, ředitelem cukrovaru v Dačicích. Přišel na to, že když se rozpuštěný cukr nalije do mokrých dřevěných forem a nechá se ztuhnout, vzniknou pevné kostky, které jsou mnohem praktičtější pro domácí použití než dosavadní metody balení a prodeje cukru. Před Radovým vynálezem se cukr obvykle prodával ve velkých blocích, ze kterých si zákazníci museli odřezávat kousky podle potřeby, což bylo nepraktické a časově náročné. Radovy kostky cukru byly o mnoho pohodlnější, protože měly standardní velikost a tvar, což usnadňovalo dávkování a použití. Po patentování svého vynálezu začal Rad ve svém cukrovaru vyrábět kostkový cukr ve velkém, a tím způsobil revoluci v konzumaci cukru. Kostkový cukr se rychle rozšířil a stal se populárním po celém světě. Díky své pohodlnosti a snadnému skladování se stal standardní formou cukru pro domácnosti i pro použití v gastronomii.
    • Výrobce: Cassonade Czech s.r.o.

     

    Hmotnost: 500 g

    Složení: třtinový cukr

    Výživové hodnoty na 100 g: 
    Energetická hodnota 1620 kJ / 388 kcal
    Tuky 3,7 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g
    Sacharidy 75 g
    z toho cukry 40 g
    Vláknina 2,5 g
    Bílkoviny 11 g
    Sůl 0,1 g


    Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Neskladovat na přímém slunci. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
    Dodává: KÁVOVINY akciová společnost, Jana Palacha 515, Zelené Předměstí, 532 32 Pardubice
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    KÁVOVINY
    95007

    Další odkazy:

    Nové
    Třtinový cukr kostkový Cassonade 500 g

    Třtinový cukr kostkový Cassonade 500 g

    42 Kč
    S DPH