Bio čokoláda v prášku Méďa bio*nebio 150 g
    • Bio čokoláda v prášku Méďa bio*nebio 150 g

    Bio čokoláda v prášku Méďa bio*nebio 150 g

    62 Kč
    S DPH
    Ihned k odeslání
    • Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky.

    • Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený.
    • Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.
    Množství:
    • Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.

    • Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře. Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní. Kakao i rapadura pocházejí z fair trade projektu. Fair trade (spravedlivý obchod) garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
    • Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.

     

    Energetická hodnota 1533 kJ/364 kcal
    Tuky 4,4 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 2,8 g
    Sacharidy 62,8 g
    z toho cukry 57,1 g
    Vláknina 13,9 g
    Bílkoviny 11,2 g
    Sůl < 0,1 g
    Vápník 140 mg (17 % RHP)
    Železo 43 mg (307 % RHP)
    Hořčík 226 mg (74 % RHP)

    RHP - referenční hodnota příjmu (dříve označována jako doporučená denní dávka)

    Složení: sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %.

    Jak použít: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou "čokoládu" s pěnou.

    Obsah: 150 g

    FAIR TRADE, VEGAN, BEZ LEPKU, BIO

    Země původu: kakao - Dominikánská republika, rapadura - Brazílie, vanilka - Komory


    Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. 
    Výrobce: bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., IČ: 26875896.

    bio*nebio
    BN4400

    Další odkazy:

    Nové
    Bio čokoláda v prášku Méďa bio*nebio 150 g

    Bio čokoláda v prášku Méďa bio*nebio 150 g

    62 Kč
    S DPH