Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo - cca 45% a zbytek hmoty, která zůstane, je tzv. kakaový koláč (torta, cocoa cake), který obsahuje cca 10 až 12 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek.
Pozor! Nejedná se o holandské kakao, které se dá koupit běžně ve všech obchodech, holandské kakao je alkalizované (Při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných látek, zejnéna flavonoidů, které mají antioxidační účinek).
Obsah: 200 g
Složení: Kakaový prášek BIO se sníženým obsahem tuku. Obsah kakaového másla minimálně 10%.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1450 kJ (349 kcal)
tuky 13,10 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 7,86 g
sacharidy 14,6 g
z toho: cukry 0,45 g
vláknina 37,2 g
bílkoviny 24,65 g
sůl 0,047 g
*Sůl je v potravině obsažena výlučně v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Neskladovat na přímém slunci. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Výrobce: František Bačík, Troubelice 10, 783 83 Troubelice
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., IČ: 26875896