Machu Picchu instantní káva 100 g
    • Machu Picchu instantní káva 100 g
    • Machu Picchu instantní káva 100 g
    • Machu Picchu instantní káva 100 g

    Machu Picchu instantní káva 100 g

    223 Kč
    S DPH
    Připravujeme naskladnění
    • Bohatá a jemná chuť s tóny hořké čokolády a oříšků. Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu. Kvalitní kávová zrna jsou šetrně sušená mrazem a díky tomu si káva zachovává veškeré aroma a chuť.

    • 100% Arabika. Síla pražení 4/5.
    Množství:

    Obsah: 100 gKávovníky rostou ve vysoké nadmořské výšce v blízkosti hory Machu Picchu

     

    • Bohatá a jemná chuť s tóny hořké čokolády a oříšků. Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu.

    • Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.
    • Kvalitní kávová zrna jsou šetrně sušená mrazem a díky tomu si káva zachovává veškeré aroma a chuť.
    • 100% Arabika. Síla pražení 4/5.

     

    Jaké je to v Peru?

    Vysoké hory, strmé svahy, divoké řeky a hluboká údolí. Peru, centrum říše Inků, je dech beroucí místo plné historie, která sahá až do období 20 000 let před naším letopočtem.

    Země se rozkládá v severozápadní části Jižní Ameriky, podél pobřeží Tichého oceánu. Ze severu sousedí s Ekvádorem a Kolumbií, z východu s Brazílií, z jihovýchodu s Bolívií a na jihu s Chille. Vysoké Andy táhnoucí se podél pobřeží klesají směrem na východ do úrodných nížin amazonského pralesa.

    Díky sopečnému původu pohoří And a unikátnímu mikroklima vznikly, zejména pak v oblasti Machu Picchu, ideální podmínky pro pěstování prémiové kávy s charakteristickým nádechem kakaa a oříšků.

     

    Instantní káva ve své nejlepší podobě...

    Kávové třešně na tuto kávu ručně sesbírali farmáři z peruánského družstva HUADQUINA přesně v momentě, kdy perfektně dozrály. Z třešní se kávová zrnka získávají propíráním v pramenité vodě (tzv. "washed"), následně se suší na velkých platech venku na slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu.

    Instantní káva Machu Picchu je sušená mrazem. Tento způsob výroby je maximálně šetrný a instantní kávě zachová veškeré aroma a chuť. Silnější pražení potlačuje přirozenou kyselost Arabiky. Instantní káva Machu Picchu má plnou chuť s nádechem kakaa a oříšků, bez hořkého závěru. Kakaovo - oříškovému tónu vděčí tato káva právě specifickému složení vulkanické půdy v oblasti Machu Picchu.

    Díky své lahodné chuti je řada Machu Picchu (k dostání také v zrnkové a mleté kávě) od roku 1989, kdy Cafédirect vznikl, jednoznačně nejprodávanější a nejoblíbenější kávou a chloubou této značky.

     

    Družstvo HUADQUINA

    Družstvo HUADQUINA se nachází v peruánském regionu Cusco poblíž Machu Picchu (dědictví UNESCO). Kávovníky, o které se farmáři ručně starají, Káva Fairtrade od farmářůrostou v nejlepším možném klimatu na strmých svazích And ve vysokých nadmořských výškách, obklopeny tropickými údolími.

    Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy HUADQUINA, se kterou přímo spolupracuje už od roku 1996. Cafédirect odvádí přes 50% svých zisků zpět přímo družstvům, se kterými spolupracuje. V případě družstva HUADQUINA trvá spolupráce již přes 20 let. Družstva díky tomu školí farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb tak, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy.

     

    Proč si vybrat značku Cafédirect?

    Společnost Cafédirect vznikla v roce 1989 jako první společnost prodávající Fairtrade produkty na britském trhu. Spolupracuje se 40 zemědělskými družstvy ve 14 zemích. 50% zisků společnosti se vrací družstvům.Všechny produkty společnosti mají Fairtrade certifikaci. Cafédirect nejen že podporuje spravedlivý obchod, ale také pomáhá místním farmářům financovat rozvoj farem, jejich management a udržitelnost. Díky tomu si můžete vychutnat ten nejkvalitnější šálek kávy.

    Za šálkem kávy Cafédirect není jen lahodná chuť prvotřídní kávy, ale i úsilí a vůle všech, kteří se podílejí na tom, abyste si mohli tuto kávu vychutnat. A ti si zaslouží za svou kávu spravedlivou cenu. Díky systému Fairtrade a Cafédirect dostanou ale ještě něco navíc – vaše uznání.

    Přejeme Vám dobrou chuť!



    Složení:
    100% Arabika

    Doporučená příprava: dle požadované síly chuti nasypte instantní kávu do šálku, zalijte čerstvě uvařenou horkou vodou. Lze dochutit mlékem a cukrem. Vynikající káva pro celodenní popíjení.

    Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silné pražení, bez kyselosti)

    Obsah kofeinu: Minimálně 2,3%.

    Odrůda: Typica/ Bourbon/ Caturra. Ručně sbíraná.

    Země původu: Peru. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

    Zemědělská družstva: HUADQUINA

    Nadmořská výška pěstování: 1500 - 1900 m.n.m.

    Podíl Fairtrade: 100%

    Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 278 kJ/65 kcal, tuky 0,2 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 9,1 g (z toho cukry 9,1 g), bílkoviny 7,5 g, sůl 2,1 g.

    Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.



    Výrobce: Cafédirect, Londýn, Velká Británie
    Dovozce pro ČR: Fair Made s.r.o., Holečkova 777/39, 150 00 Praha
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    Cafédirect
    CD250040

    Další odkazy:

    Nové

    Mohlo by se vám hodit

    Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

    arrow_back
    arrow_forward

    16 dalších produktů ve stejné kategorii:

    arrow_back
    arrow_forward
    Machu Picchu instantní káva 100 g

    Machu Picchu instantní káva 100 g

    223 Kč
    S DPH