MycoMedica Auricularia - ucho Jidášovo 500 mg 90 kapslí
    • MycoMedica Auricularia - ucho Jidášovo 500 mg 90 kapslí
    • MycoMedica Auricularia - ucho Jidášovo 500 mg 90 kapslí

    Auricularia - ucho Jidášovo 500 mg 90 kapslí

    672 Kč
    S DPH
    Ihned k odeslání
    • Auricularia (ucho Jidášovo, bolcovitka chlupatá) je v čínské medicíně ceněná pro široké spektrum účinků na lidský organismus. Je bohatá na minerály, vitamíny i polysacharidy a kromě dalšího je zdrojem antioxidačního melaninu.
    • Díky zpracování metodou horkovodní extrakce nabízíme vysoce kvalitní výtažek z Auricularie v ideálním poměru účinných látek pro nejlepší výsledky: min. 30 % polysacharidů (reálně bývá 33-34 %).

    Množství:

    Obsah: 90 kapslí

    • Auricularia (ucho Jidášovo, bolcovitka chlupatá) je v čínské medicíně ceněná pro široké spektrum účinků na lidský organismus. Je bohatá na minerály, vitamíny i polysacharidy - beta glukany i vlákniny. Je též zdrojem esenciálním aminokyselin, nenasycené mastné kyseliny či antioxidačního melaninu a mnoha dalších látek.
    • Díky zpracování metodou horkovodní extrakce nabízíme vysoce kvalitní výtažek z Auricularie v ideálním poměru účinných látek pro nejlepší výsledky: min. 30 % polysacharidů (reálně bývá 33-34 %).

     

    Naše Auricularia se pěstuje na organickém substrátu. Základem tohoto substrátu je organická směs z pilin, organické pšeničné otruby, třtinový cukr a přírodní sádrovec. Pro výrobu našich extraktů používáme plodnice.

    Auricularia (Auricularia polytricha) je houbou rostoucí na kmenech stromů, nejčastěji je nacházena na bezu. Její plodnice mají velikost do 10 cm, jsou pružné a poddajné, připomínají ušní boltec (v angličtině se též jmenuje the ear jelly fungi) a barvu mají nejčastěji červenohnědou.I v našich lesích je možné Auricularii najít, a to od března až do prosince. Auricularia je významnou součástí asijské kuchyně, a to díky svému vzhledu a konzistenci. V Asii se jí vypěstuje až 500 000 tun.

     

    Účinky podle tradiční čínské medicíny

    vyživuje Yin a zvlhčuje
    doplňuje Qi a vyživuje Xue (krev)
    oživuje Xue (krev)
    vyživuje Fei (plíce)
    posiluje pohyb Chang (střev)
    Tradiční čínská medicína a léčivé houby TCM charakteristika

    teplota – neutrální
    chuť – sladká
    tropismus – játra, slezina


    *Proč je 30 % polysacharidů u našich hub optimální koncentrace?

    Houbové polysacharidy jsou hlavními účinnými látkami hub. Ale ne jedinými!!! Důležité jsou i triterpenoidy, ergosteroly, esenciální fosfolipidy, minerály, vitamíny, enzymy atd. Pro produkty MycoMedica používáme vysoce kvalitní a čisté houbové extrakty s 30 % polysacharidů. Pouze u houby Coriolus je koncentrace 40 % a houbu Reishi a Cordyceps nabízíme ve dvou variantách - s 30 % a 50 % polysacharidů. 30% koncentrace je podle naší letité zkušenosti optimální. Vycházíme nejen z našich zkušeností, ale i ze zkušeností německých kolegů, kteří s houbami pracují více než 40 let. Za tu dobu testovali užívání nejen houbové biomasy, ale i extraktů s vyššími i nižšími koncentracemi. Co se stane, bude-li koncentrace nižší tj. 10-20 %? Účinek produktu bude slabší. Co se stane, bude-li koncentrace vyšší tj. 40, 50, 60 a více %? Zvýší se podíl polysacharidů v extraktu, ale bohužel na úkor ostatních účinných látek, které jsou rovněž důležité. Tím se změní celkový účinek extraktu oproti surové houbě, takže extrakt už nebude mít ten samý komplexní účinek. A to v těchto případech nechceme. Existují však případy, které vyžadují razantnější impuls pro tělo - akutní stavy, psychické či fyzické vyčerpání, případy, kdy je nutné šokově posílit přirozenou obranyschopnost. Proto nově nabízíme i Reishi a Cordyceps s garantovaným obsahem min. 50 % polysacharidů a 20 % β-1,3/1,6 D-glukanů. MycoMedica je jediný výrobce v EU, který takto razantní kombinaci nabízí. A s takovou mírou čistých β-1,3/1,6 D-glukanů. V některých případech je samozřejmě možné obě varianty (30 % a 50 %) kombinovat. Ale u většiny případů doporučujeme užívat Reishi/Cordyceps s 30% koncentrací polysacharidů.


    Veškerou houbovou surovinu si necháváme testovat v německé nezávislé laboratoři Agrolab na více jak 500 druhů známých těžkých kovů, pesticidů a člověku nebezpečných mikroorganismů. Testujeme také PAHs a radioaktivitu. Testujeme každou šarži. Takto obsáhlé testy žádný jiný výrobce v Čechách nenabízí (pokud říká, že ano, vyžádejte si je). A u hub jsou takovéto testy velmi důležité.

    Houbovou surovinu, kterou používáme při výrobě našich MycoMedica produktů, dovážíme z Číny, z lokalit, které mají ideální klima a podmínky pro růst. Dali jsme na doporučení našeho německého partnera, který používá stejnou houbovou surovinu ze stejných lokalit. Díky správně zvoleným pěstitelům své produkty prodává na německém trhu už více než 40 let. A to nás inspiruje. Stejnou kvalitu si zaslouží i český zákazník.



    Obsah: 90 kapslí / 500 mg extraktu - v rostlinných kapslích (rostlinné kapsle jsou vhodné i pro vegany)
    Hmotnost balení netto: 55,8 g

    Složení: Auricularia, jidášovo Ucho, Auricularia polytricha, 100% čistý extrakt - 500 mg, bez pomocných látek, aditiv a konzervantů

    Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1240 kJ / 295 kcal, Tuky <0,3 g  z toho nasycené mastmé kyseliny <0,1 g, Sacharidy 46,2 g z toho cukry <0,5 g, Vláknina 28,2 g, Bílkoviny 13,3 g, Sůl <0,2 g

     


    Doporučené dávkování:

    • zvýšená dávka: 3–10 kapslí denně (je vhodné poradit se s lékařem či praktikem čínské medicíny)
    • běžná dávka: 1–2 kapsle denně 
    • doporučujeme užívat vždy 5 dní v týdnu a 2 dny vynechat
    • kapsle užívejte na lačno (min. 30 minut před jídlem či 60 minut po jídle), zapíjejte vodu nebo slabým zeleným čajem
    • při užívání vitálních hub doporučujeme zvýšit příjem vitamínu C, který zvyšuje vstřebatelnost účinných látek. Například ve formě přírodního vitamínu C Aceroly.
    • 1 kapsle obsahuje 0,5 g houbového extraktu
     


    Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Výrobek není určen k používání jako náhrada pestré stravy a nenahrazuje význam různorodé a vyvážené stravy a zdravého životního stylu pro lidský organismus. Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nejedná se o lék a nelze jej za předepsané léky zaměňovat. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Neskladovat na přímém slunci. Není určeno pro děti do 3 let věku, těhotné a kojící a osoby, které jsou citlivé na některou z obsažených látek v přípravku. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
    Výrobce: TCM POINT s.r.o., Masarykovo nám. 18, 549 54 Police nad Metují
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    MycoMedica
    090V

    Další odkazy:

    Nové

    Mohlo by se vám hodit

    Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

    arrow_back
    arrow_forward
    MycoMedica Auricularia - ucho Jidášovo 500 mg 90 kapslí

    Auricularia - ucho Jidášovo 500 mg 90 kapslí

    672 Kč
    S DPH