Zázvor kousky nesířený 250 g
    • Zázvor kousky nesířený 250 g

    Zázvor kousky nesířený 250 g

    169 Kč
    S DPH
    Ihned k odeslání
    • Tyto kousky zázvoru jsou nejlepší na trhu! Proč? Neobsahují totiž síru a bílý rafinovaný cukr jako konzervant. Místo toho je zde použita čistě přírodní fruktóza.
    • Zázvor bychom měli jíst ve zvýšené míře především v období respiračních onemocněních. Také nás příjemně zahřeje ať už jsme kdekoliv. 
    Množství:

    Hmotnost: 250 gŠtiplavý zázvor, který zahřeje...

    • Tyto kousky zázvoru jsou nejlepší na trhu! Proč? Neobsahují totiž síru a bílý rafinovaný cukr jako konzervant. Místo toho je zde použita čistě přírodní fruktóza.
    • Zázvor bychom měli jíst ve zvýšené míře především v období respiračních onemocněních. Také nás příjemně zahřeje ať už jsme kdekoliv. Nenajdete v něm téměř žádný tuk, takže ho můžete jíst bez výčitek. Navíc obsahuje velké množství vlákniny, dále také vitamíny A, B1, B2, C a E. A jak se vlastně tato pochoutka vyrábí? Kořen zázvoru se vaří tak dlouho, dokud nepřestane být tuhý a je příjemný na skus. Zázvor je prostě skvělá pikantní svačinka, která zahřeje!

     


    Vše o zázvoru
    Už sám název, zázvor lékařský, napovídá, že bychom ho neměli míjet jen tak bez povšimnutí. Oddénky sice nevypadají na první pohled nijak atraktivně, ale o to zajímavější je jejich obsah. Světle žlutá, tužší dužina nabízí spoustu vitamínů, minerálů a další přírodní esence. Ale vezměme to popořadě.

    Sušený zázvor? Pod maso i do perníku
    Asijská kuchyně by bez zázvoru nikdy nebyla tím, čím je. Je vynikající v nejrůznějších kořenicích směsích. Jeho nezaměnitelnou, mírně štiplavou chuť umí milovníci dobrého jídla ocenit. V orientálním koření kari nesmí kvalitní sušený zázvor chybět. Pikantní, lehce citronová příchuť zázvoru se báječně hodí k masu, rybám, zvěřině a do omáček. Fantasticky chutná i ve vánočním cukroví. Najdete ho také v nejrůznějších sušenkách a perníčcích. Někdo si špetku sušeného zázvoru přidává do ovocných marmelád a džemů. Během plískanic si z něj můžete připravit vynikající čaj, který vás příjemně prohřeje.

    Plný minerálů, zato bez tuků a bílkovin
    Jde o vynikající rezervoár vlákniny, kterou potřebujeme kvůli zdravému trávení. Obsahuje vitamín A, B1, B2, C a E, z minerálů pak mangan, hořčík, sodík, fosfor, železo, draslík a vápník. Nenajdete v něm žádný tuk, ani bílkoviny. Víte, co je to gingerol? Unikátní aromatická látka, díky které zázvor chutná tak, jak jsme zvyklí.
    Celá řada antioxidantů, které v sobě kořen zázvoru ukrývá, představuje velice účinnou zbraň proti volným radikálům. Velkou výhodou je, že sušený zázvor můžete bez obav skladovat i několik měsíců, aniž by se to negativně projevilo na jeho chuti a kvalitě.

    Nejdříve Čína, pak Jamajka
    Jde o jedno z nejstarších koření na světě. Pochází z Číny, odkud se přesunul do Indie, a tady, před třemi tisíci let, se začal psát jeho unikátní příběh. V Evropě jsme kouzlo zázvoru objevili zhruba až v 11. století. Daří se mu dobře v tropických oblastech a na jeho pěstování se specializují karibské země, především pak ostrovní stát Jamajka. K dostání je dnes i zázvorové pivo, zázvorová marmeláda nebo zázvorová limonáda. Někteří lidé si sušený zázvor dokonce berou s sebou, pokud je čeká dlouhá cesta a špatně snášejí cestování: v tom případě jim prokáže užitečnou službu.


    Složení: zázvor sušený 90%, fruktóza 10%. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.

    Sušené ovoce jednodruhové

    Výživové hodnoty na 100g: Energie 1465 kj/350 kcal, tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g, sacharidy: 85 g z toho cukry: 62 g, bílkoviny: 0 g, sůl: 0 g

    Minimální trvanlivost: 6-8 měsíců

    Země původu: Thajsko



    Uchovávejte při teplotě do 25°C a spotřebujte brzy po otevření. Neskladujte na přímém slunci. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.
    Výrobce: Ořechy a sušené plody s.r.o., Čakovec 33, Čakov, 373 84 Česká republika
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    Ochutnej ořech
    OR4948

    Další odkazy:

    Nové
    5.005.005.005.005.00

    Avatar Hana H.
    05.12.2023
    Celkový názor:
    Zázvor - co k tomu dodat, zdraví v malé kostičce...

    Zdroj recenzí pochází z nákupního portálu Heureka

    Zázvor kousky nesířený 250 g

    Zázvor kousky nesířený 250 g

    169 Kč
    S DPH