Datle MEDJOOL čerstvé s peckou natural, PREMIUM IZRAEL 250 g
    • Datle MEDJOOL čerstvé s peckou natural, PREMIUM IZRAEL 250 g

    Datle MEDJOOL čerstvé s peckou natural, PREMIUM IZRAEL 250 g

    132 Kč
    S DPH
    Ihned k odeslání
    • Nejšťavnatější datle přímo z Izraele!
    • Datle MEDJOOL je speciální odrůda izraelských datlí, které jsou oproti ostatním odrůdám mnohem větší a více šťavnaté. Jsou navíc 100% naturální. Neobsahují žádné konzervanty nebo přidaný cukr, a přesto jsou pěkně slaďoučké!
    Množství:

    Hmotnost: 250 gNejšťavnatější datle přímo z Izraele! Datle MEDJOOL je speciální odrůda izraelských datlí, které jsou oproti ostatním odrůdám mnohem větší a více šťavnaté.

    • Nejšťavnatější datle přímo z Izraele!
    • Datle MEDJOOL je speciální odrůda izraelských datlí, které jsou oproti ostatním odrůdám mnohem větší a více šťavnaté. Jsou navíc 100% naturální. Neobsahují žádné konzervanty nebo přidaný cukr, a přesto jsou pěkně slaďoučké! Pokud si chcete trochu osladit život, a zároveň si nic nevyčítat, máte vybráno. Rychle s nimi zaženete mlsnou, navíc s nimi doplníte energiii.


    Datle MEDJOOL jsou navíc nepostradatelným pomocníkem v kuchyni! Jsou to nejlepší datle na výrobu domácích RAW kuliček a müsli tyčinek. Dáme Vám jeden lahodný tip:

    Datle vypeckujte, v kuchyňském robotu z nich udělejte datlovou pastu a vytvořte z ní malé kuličky o průměru přibližně 3cm. Nakonec kuličky obalte buď ve strouhaném kokosu, kakau nebo nasekaných pistáciových jádrech. Garantujeme, že se po nich jen zapráší :)


    Datle jsou syté, výživné, zdravé, okamžitě vás vzpruží, když potřebujete rychle dodat zesláblému organismu energii. Výtečně chutnají a jejich skladba vitamínů a minerálů je mimořádně štědrá. Třeba sušené datle v hořké čokoládě, to je zkrátka a dobře dokonalá lahůdka, která se neodmítá!

    Datlovník pravý neboli palma datlová – snad každý už viděl tento strom na fotografii nebo v televizi. Na vlastní oči ho spatříte v Severní Africe, na Blízkém a Středním východě, v Číně nebo Spojených státech, odkud se jeho plody vyvážejí do celého světa. K zemím, které se pyšní obrovskou úrodou, patří zejména Irák, Alžírsko, Tunisko a Maroko. Pravda je, že hodně plodů v této části světa zůstává, protože se tu spotřebuje.

    Pro čerstvé datle je charakteristický vysoký obsah sacharidů a nízký objem vody. Dodají našemu tělu vápník, draslík, železo, měď, chlór, fosfor, zinek, mangan, z vitamínů je to provitamín A, vitamín D a vitamíny řady B. Mohou být zajímavé i pro svůj nízký výskyt sodíku.

    Zatímco v arabských zemích jsou datle prakticky každodenní součástí mnoha vynikajících pokrmů, u nás si pochutnáváme hlavně na sušených plodech. Sportovci a závodníci na ně nedají dopustit. Běžci, cyklisté, maratonci, horolezci a všichni ti, kteří zdolávají dlouhé, náročné trasy, sušené datle milují. Přibalte je, pokud se chystáte na fyzicky náročnou výpravu nebo vysokohorskou túru. Sušené datle bleskurychle doplní chybějící živiny ve vašem organismu, takže za chvíli se budete cítit jako znovuzrození.

    Vynikající volba i pro studenty a každého, kdo se zajímá o zdravý životní styl a zdravé stravování.

    Chutnají nejen beduínům aneb pár zajímavosti...
    Pro beduíny a karavany, které křižují vyprahlé pouště, byly sušené datle naprosto nepostradatelné. V arabské oblasti si bez nich život prakticky nedokázali představit. Zmínku o nich lze nalézt jak v Bibli, tak v Koránu. To je jasný důkaz toho, jak mimořádnou roli ve stravování lidí sehrály. Podle historických pramenů je lidstvo mlsá už více než pět tisíc let, první plody se podařilo vypiplat už v dávné Mezopotámii.

    V současnosti existuje na celém světě zhruba 300 nejrůznějších kultivarů, takže je rozhodně z čeho vybírat.

     


    Složení: datle MEDJOOL 100%.

    Sušené ovoce jednodruhové

    Výživové hodnoty na 100g: Energie 1200kj/287kcal, tuky: 0,1 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,26 g, sacharidy: 69 g z toho cukry: 64,5 g, bílkoviny: 2,5 g, sůl: 0,007 g

    Minimální trvanlivost: 04-06 měsíců

    Země původu: Izrael



    Uchovávejte při teplotě do 25°C a spotřebujte brzy po otevření. Neskladujte na přímém slunci. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.
    Výrobce: Ořechy a sušené plody s.r.o., Čakovec 33, Čakov, 373 84 Česká republika
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    Ochutnej ořech
    OR4863

    Další odkazy:

    Nové

    Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

    arrow_back
    arrow_forward
    Datle MEDJOOL čerstvé s peckou natural, PREMIUM IZRAEL 250 g

    Datle MEDJOOL čerstvé s peckou natural, PREMIUM IZRAEL 250 g

    132 Kč
    S DPH