Perly tapiokové PROVITA 500 g
    • Perly tapiokové PROVITA 500 g

    Perly tapiokové PROVITA 500 g

    48 Kč
    S DPH
    Ihned k odeslání
    • Tapiokové perly jsou malé kulaté kuličky vyrobené z tapiokového škrobu, který pochází z kořene rostliny maniok. Tyto perly jsou oblíbené po celém světě, ale zejména v asijské kuchyni.
    • Obsah: 500 g.

    • Výrobce: VEGA PROVITA s.r.o.
    Množství:
    • Tapiokové perly jsou malé kulaté kuličky vyrobené z tapiokového škrobu, který pochází z kořene rostliny maniok. Tyto perly jsou oblíbené po celém světě, ale zejména v asijské kuchyni. Pro výrobu tapiokových perel se tapiokový škrob zpracovává s vodou a někdy s dalšími přísadami, aby se vytvořilo těsto, které se pak formuje do malých kuliček různých velikostí. Následně se tyto perly suší a tvrdnou. 
    • Obsah: 500 g.

    • Výrobce: VEGA PROVITA s.r.o.

    Tapiokové perly mají po uvaření průsvitnou a lehce žvýkavou texturu, která přidává jedinečný zážitek při konzumaci různých pokrmů. Používají se například v následujících dezertech a jídlech:

     

    1. Tapiokový pudink - Tento dezert je velmi populární a skládá se z vařených tapiokových perel smíchaných s mlékem nebo rostlinným mlékem, cukrem a často se přidává vanilka nebo jiné aroma. Tapiokový pudink má krémovou konzistenci s malými žvýkavými kousky tapiokových perel, což je velmi oblíbená kombinace textur.

    2. Sladké polévky - V asijských kulturách jsou tapiokové perly častou přísadou v sladkých polévkách, které mohou obsahovat kombinaci ovoce, kokosového mléka a dalších ingrediencí.

    3. Dezerty a koláče - Tapiokové perly mohou být použity jako součást různých dezertů, včetně koláčů a ovocných dezertů. V těchto pokrmech přidávají texturu a estetický prvek.

    4. Sladké knedlíky - V některých kulturách se tapiokové perly používají k výrobě sladkých knedlíků, kde tvoří součást těsta nebo plnění.

    5. Sladké snacky - Ve formě malých kuliček mohou být tapiokové perly přidány do směsi oříšků, sušeného ovoce a dalších snacků, čímž se zvýší jejich nutriční hodnota a přidá zajímavá textura.

     

    Je důležité poznamenat, že tapiokové perly je třeba před použitím vždy uvařit, dokud nejsou měkké a průsvitné. Po uvaření mohou být kombinovány s různými ingrediencemi a přizpůsobeny podle osobních preferencí chuti.


    Hmotnost: 500 g

    Složení: tapikový škrob.
    Může obsahovat stopy oxidu siřičitého.

    Použití: Perly nejprve namáčíme přes noc ve vodě. Přidáme k nim rostlinné mléko, sladidlo či sirup. Za občasného míchání pomalu zahříváme, než vznikne hustá hmota (zhruba 5 minut), pak nalijeme do sklenic a přidáme ovoce, semínka, ořechy. Podáváme teplé nebo necháme vychladit.

    Výživové údaje na 100 g:
    energetická hodnota: 1464 kJ / 350 kcal
    tuky: 0,1 g
    nasycené mastné kyseliny: 0 g
    sacharidy: 87 g
    cukry: 0 g
    vláknina: 0 g
    bílkoviny: 0,1 g
    sůl: 0,06 g


    Skladujte v suchu a chladu. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
    Výrobce: VEGA PROVITA s.r.o., tř. T.G.Masaryka 1131, Frýdek-Místek, 73801
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    PROVITA
    PV3838

    Další odkazy:

    Nové
    Perly tapiokové PROVITA 500 g

    Perly tapiokové PROVITA 500 g

    48 Kč
    S DPH