• Nové
BIO Cha Do Bai Mu Dan bílý čaj 50 g
  • BIO Cha Do Bai Mu Dan bílý čaj 50 g

BIO Cha Do Bai Mu Dan bílý čaj sypaný 50 g

152 Kč
S DPH
Ihned k odeslání
  • Organický čaj z deštných pralesů jižní Indie. Čaj je jemný a má nízký obsah kofeinu. Bílý čaj je pravděpodobně nejmladší odrůdou výroby čaje, která vznikla za dynastie Čching a pochází především z provincie Fujian v okolí města Zhenghe.
  • Bio Bai Mu Dan, známý také jako "Bílá pivoňka", je druh bílého čaje, který pochází z čínské provincie Fujian. Bílý čaj je ceněn pro svou jemnou, nasládlou a méně trpkou chuť. Proces výroby Bai Mu Dan je poměrně jednoduchý a minimálně zpracovaný, což mu umožňuje zachovat si mnoho svých přírodních vlastností.
  • Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.
  • Výrobce: Cha Dô Teehandels GmbH; Brémy, Německo.
Množství:
  • Bílý čaj z ekologického zemědělstvíOrganický čaj z deštných pralesů jižní Indie. Čaj je jemný a má nízký obsah kofeinu. Bílý čaj je pravděpodobně nejmladší odrůdou výroby čaje, která vznikla za dynastie Čching a pochází především z provincie Fujian v okolí města Zhenghe.
  • Bio Bai Mu Dan, známý také jako "Bílá pivoňka", je druh bílého čaje, který pochází z čínské provincie Fujian. Bílý čaj je ceněn pro svou jemnou, nasládlou a méně trpkou chuť. Proces výroby Bai Mu Dan je poměrně jednoduchý a minimálně zpracovaný, což mu umožňuje zachovat si mnoho svých přírodních vlastností. Ne každý list je vhodný pro přípravu Bai Cha (bílého čaje). Nejlepších výsledků se dosahuje s listy, které mají nížší obsah polyfenolů. Nejoblíbenější je list keře Shui Xian, ze kterého lze nejlépe vyvinout jemné, sladké chutě.
  • Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.
  • Výrobce: Cha Dô Teehandels GmbH; Brémy, Německo.

Orientační obsaho kofeinu v čajích:

Obsah kofeinu v čaji se může lišit v závislosti na mnoha faktorech, včetně typu čaje, způsobu pěstování, zpracování a přípravy. Následující údaje jsou orientační a mohou se lišit:

1. Bílý čaj: Obsah kofeinu: cca 15-30 mg na šálek (240 ml)

2. Zelený čaj: Obsah kofeinu: cca 20-45 mg na šálek (240 ml)

3. Černý čaj: Obsah kofeinu: cca 40-70 mg na šálek (240 ml)

4. Oolong čaj: Obsah kofeinu: cca 30-50 mg na šálek (240 ml)

5. Pu-erh čaj: Obsah kofeinu: cca 30-70 mg na šálek (240 ml)

 

Pro srovnání, typický šálek kávy obsahuje přibližně 95 mg kofeinu na šálek (240 ml).

 

Pamatujte, že tyto hodnoty jsou pouze orientační a skutečný obsah kofeinu se může lišit v závislosti na konkrétním čaji a způsobu jeho přípravy. Pokud máte citlivost na kofein, můžete experimentovat s různými druhy čaje a způsoby přípravy, abyste našli ten, který vám nejlépe vyhovuje.


Obsah: 50 g

Příprava: Pro přípravu bílého čaje použijte čerstvou vodu ohřátou na 80-90 °C (ne vroucí). Na šálek (240 ml) vody použijte 2-3 gramy čaje, což je asi jedna čajová lžička. Lístky louhujte 3-5 minut, poté čaj přeceďte a podávejte. Experimentujte s dobou louhování a množstvím čaje podle svých preferencí. Pro přípravu bílého čaje v konvici (1 litr) použijte přibližně 8-12 gramů čaje, což odpovídá zhruba 4-6 čajovým lžičkám. Tento poměr můžete upravit podle svých preferencí chuti. Lístky louhujte ve vodě ohřáté na 70-80 °C po dobu 3-5 minut, poté čaj přeceďte a podávejte.

Složení: Bílý čaj*
* z kontrolovaného ekologického zemědělství


Skladujte v chladu a suchu. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Výrobce: Cha Dô Teehandels GmbH; Brémy, Německo.
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

BT0134

Další odkazy:

Nové
BIO Cha Do Bai Mu Dan bílý čaj 50 g

BIO Cha Do Bai Mu Dan bílý čaj sypaný 50 g

152 Kč
S DPH