• Nové
Bio fazole mungo bio*nebio 500 g - Minimální trvanlivost do 10.04.2023
  • Bio fazole mungo bio*nebio 500 g - Minimální trvanlivost do 10.04.2023

Bio fazole mungo bio*nebio 500 g - Minimální trvanlivost do 10.04.2023

44 Kč
88 Kč
Ušetřete 50%
S DPH
Připravujeme naskladnění
  • Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající kratičce osmažené v asijských pokrmech. Základní příprava fazolí mungo je poměrně rychlá. Fazole nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka.
  • Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů.
  • Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.
Množství:
  • Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající kratičce osmažené v asijských pokrmech. Základní příprava fazolí mungo je poměrně rychlá. Fazole nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka.
  • Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů.
  • Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.

HMOTNOST: 500 g
ZEMĚ PŮVODU: Uzbekistán
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.


VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1281 kJ/304 kcal
Tuky 1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 3,1 g
Vláknina 17 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 0,02 g

 


Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. 
Výrobce: bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., IČ: 26875896.

bio*nebio
BN7390

Další odkazy:

Nové
Bio fazole mungo bio*nebio 500 g - Minimální trvanlivost do 10.04.2023

Bio fazole mungo bio*nebio 500 g - Minimální trvanlivost do 10.04.2023

44 Kč
88 Kč
Ušetřete 50%
S DPH